top of page

zo 24 nov

|

De Gouden Helm, 14:30 – 15:30 uur

"Laurens in de Oorlog" - Voorstelling #1

In het kader van 75 jaar bevrijding. Helenaveen Bezet en Bevrijd Muzikale presenteert de voorstelling “Laurens in de oorlog”.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
"Laurens in de Oorlog" - Voorstelling #1
"Laurens in de Oorlog" - Voorstelling #1

Tijd & Locatie

24 nov 2019, 14:30 – 15:30

De Gouden Helm, 14:30 – 15:30 uur, Oude Peelstraat 3, 5759 PA Helenaveen, Nederland

Over de voorstelling

Helenaveen is er al weken mee bezig, er zijn vele activiteiten georganiseerd rondom de herdenking van 75 jaar bevrijding. Ook de zgn. podiumverenigingen van Helenaveen wilden graag hun steentje bijdragen en hebben de spreekwoordelijke koppen letterlijk bij elkaar gestoken en tevens een bondje gesloten met de lokale basisschool, die ook al weken actief is op het gebied van herdenken.

 Hieruit is een bijzondere voorstelling ontstaan: “Laurens in de Oorlog”. Leerlingen van basisschool De Peelparel, Toneelvereniging 't Peels Toneel, Muziekvereniging Wilona en Show- en dansgroep Take Off hebben hard gewerkt aan de voorstelling en geven daarmee dus vorm aan het herdenken van 75 jaar bevrijding van Helenaveen. 

Tijdens de voorstelling wordt het verhaal verteld van het jongetje Laurens dat al ’n lange tijd rond loopt met een melodietje in z’n hoofd maar niet weet hoe dit melodietje heet. Zijn neef Leo is enorm handig en heeft een teletijdmachine in elkaar geknutseld. Door middel van deze tijdmachine reist Laurens door de tijd en maakt kennis met diverse componisten en hun muziek. Ondertussen maakt hij samen met zijn familie de verschrikkingen mee van de oorlog, maar beleeft hij ook het geweldige gevoel van de bevrijding. Een ontroerend verhaal aangevuld met prachtige muziek, dans en zang! 

U wordt verzocht u van tevoren in te schrijven voor deze voorstellingen op zondag 24 november i.v.m. beperkte ruimte. De voorstelling wordt 2x gespeeld op zondag 24 november in Dorpscentrum De Gouden Helm, waar nog tal van andere activiteiten rondom dit thema plaats vinden dat gehele weekend. De voorstelling draait om 14.30 en om 17 uur en duurt ongeveer 1 uur. De entree is slechts € 5,- p.p. Hiervoor krijgt u dan ook 2x koffie of thee. Betaling en inschrijven kan vooraf in de Peelbascule, via de website www.helenaveenbezetenbevrijd.nl of ter plaatse aan de zaal. Vol is vol. 

Voorinschrijving via de Peelbascule Helenaveen, Oude Peelstraat 5, telefoon: 0493 539 215 Of via de website www.helenaveenbezetenbevrijd. Hierop vindt u ook het complete programma.

Deel

bottom of page